Medicin mot slidkatarr, vaginos m.m.

— Översikt av läkemedel mot vaginala bakteriestörningar och infektioner —

Flagyl
Flagyl
Nirena
Nirena
Om innehållet
Receptbelagt läkemedel: Ja Nej
Aktiv substans: Metronidazole Lactobacillus
Tillverkare: Almus Ds labs
Formulering: Tablett Gel tvål
Verkar mot
Bakteriell vaginos: Ja Nej
Trikomonasinfektion: Ja Nej
Reducerar flytningar: Ja Preventiv
Kan användas av män: Nej Nej
Reducerar smittorisk: Ja Ja
Ungefärlig behandlingstid: 7 dagar Preventiv
Applicering: Oral Topikal
Betyg: *) [rating=3]
Produktinformation
Pris från: 872 kr 149 kr
Storlek/förp: 21 tab/400 mg 150 ml
Länk nätapotek: Flagyl Nirena

* = Läkemedlet har bevisad effekt som kan styrkas med kliniska studier. Enligt lag är det inte tillåtet att marknadsföra receptbelagda läkemedel inom EU.

Översikt av behandlingar mot bakteriell infektioner i slidan:

Flagyl (Metronidazole)
Flagyl är ett snabbverkande antibiotium som fungerar mot infektioner av anaeroba bakterier samt infektioner orsakade av encelliga organismer(protozoer). Flagyl är en utmärkt snabbkur mot bakterieinfektioner i slidan. Läkemedlet fungerar mot en rad olika infektioner och används ofta mot bakteriell vaginos och Trikomonasinfektion. Flagyl dödar bakterier och tar bort besvärliga symtom som illaluktande flytningar. Läkemedlet verkar även mot protozoer och encelliga parasiter. Flagyl är effektivt och snabbverkande, en kur på mellan 5 till 7 dagar med två tabletter per dag tar i normala fall död på de infekterande bakterierna och tar bor alla symtom. På euroclinix kan du konsultera med läkare online för att ta reda på om flagyl är rätt läkemedel för dina besvär.
Betyg: * Se notis

Nirena
Nirena är i första hand en tvål särskilt framtagen för att slemhinnorna ska bibehålla sitt rätta pH-värde samt förebygga svamp och andra besvär i underlivet. Det är inget läkemedel utan är en intimtvål med goda förebyggande egenskaper. Tvålen har en behaglig och fräsch doft. Den förebyggande effekten är bra och tvålen är mild mot huden.
Betyg:[rating=3]